Три концерта срещу промените в климата

Архив Варна

04-12-2009, 13:25

Автор:

ВАРНА УТРЕ.БГ

Всичко от Автора

MTV Networks и Европейската комисия обединиха усилията си, за да повишат осведомеността на младите хора относно проблемите, свързани с климатичните промени

и с оглед на предстоящата конференция на ООН, където световните лидери ще решат бъдещето на нашата планета.


В контекста на кампанията Play to Stop: Europe for Climate, която се провежда в единадесет европейски страни (Швеция, Дания, Обединеното кралство, Германия, Италия, Франция, Унгария, България, Румъния, Полша и Чехия) Европейската комисия и MTV Networks  организират три концерта в три различни европейски града.

 

Първият беше в Стокхолм на 20 август, с участието на електронния музикант Моби. Вторият - в Будапеща на 19 септември, като английската рок група Едитърс бяха звездите на вечерта, представяйки най-новия си албум "In This Light and on This Evening". И сега предстои в Копенхаген на 7 декември.


Последният концерт от кампанията Play to Stop: Europe for Climate ще бъде изнесен от американската поп група Бекстрийт Бойс, които ще представят своя най-нов албум, издаден на 6 октомври. От началото на своята кариера през 90-те години на миналия век Бекстрийт Бойс са се превърнали в една от най-известните групи за последните 20 години и са оставили своя отпечатък върху световната поп музика.

 

Ето какво казаха те: „Време е всички ние да направим каквото можем не само, за да повишим осведомеността на хората за климатичните промени, но и да действаме. Горди сме, че заедно с MTV ще участваме в кампанията Play to Stop: Europe for Climate и с нетърпение очакваме да се срещнем в Копенхаген”.