Труд: Брадъра и сървайвърка спипани с 1039 саксии с дрога

Архив Варна

05-12-2009, 14:45

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

1039 саксии с канабис са били конфискувани при акция на полицията в Севлиево, съобщават днес вестниците. 

20-годишно момиче с инициали Г.М. от Кърджали, бивша участничка в „Сървайвър", е била хваната с 1,7 кг марихуана. Жената е била спряна от органите на реда в Севлиево на път за Кърджали с личната си мазда, в която превозвала кашон с дрогата, пише "Труд".

След ареста й полицаите открили саксии с 1,7 кг трева на втория етаж на къща в града, ползвана под наем от нея и приятеля й. Заедно с полицейския екип на мястото имало екип на електроразпределителното дружество, в което постъпила жалба за кражба на ток.

В същото време в покрайнините на севлиевското село Младен и съседното Горско Косово е разкрита и лаборатория за отглеждане и производство на марихуана. Шефът на областната дирекция Денислав Донков каза, че бившата почивна база на общината е закупена от 36-годишен севлиевец с инициали П.П.

В специално пригодено помещение са били отглеждани 941 саксии с 13,3 кг наркотик.

От полицията не уточняват кой е мъжът. По предварителни данни обаче става въпрос за Петър Петров - Брадъра. Преди няколко години същият беше замесен в скандал с внос на 53 мотоциклета от скъпи марки, за които се твърдеше, че са внесени с фалшиви документи. По-късно се установи, че той нямал отношение към незаконните мотори и в момента съди държавата за 85 000 лева за нанесени му вреди. Канабисът е намерен в негово помещение близо до механа, която стопанисвал.

Първоначално мъжът отричал имотът да е негов, но впоследствие сам отворил помещението пред органите на реда. То било обурудвано с кварцови лампи, вентилационна система и сушилня за целогодишно отглеждане на наркотични растения. На мястото са открити препарати и торове за подобряване качествата на растенията.

20-годишната Г.М. е приятелка на Петров. Двамата са задържани за 24 часа и срещу тях е повдигнато обвинение за отглеждане на дрога, каза прокурор Маргарита Кузева от Павликени. И двамата са били обект на разработка през последните десетина дни, съобщиха още от полицията.