“Трабант” спечели Обиколката на Варна

Архив Варна

05-12-2009, 19:36

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

Марин Калчев с “Трабант 601” завърши на първо място в 11-ото издание на класик-ралито Обиколката на Варна и остави зад себе си далеч по-именити марки в историята на автомобилостроенето.

Втори се класира Здравко Георгиев, управляващ “Фолксваген Кефер”, а трети финишира Александър Дуков с “Шевролет Корвет”.


През седмицата 22 състезатели подадоха заявки, но на старт пред Катедралата застанаха едва 16 возила. Международното присъствие осигури участник от румънския град Констанца. Маршрутът от 70 км включваше 4 изпитания за класиране и 6 часови контроли около Варненското езеро. Ретровозилата преминаха разстоянието от Катедралата, през квартал Аспарухово, Белослав, Девня и обратно.


“Имаше нови отсечки, една от които макадамова, и това се хареса на състезателите. Всички се включиха в надпреварата с голям ентусиазъм”, заяви за ВарнаУтре Орлин Пенев от “Нептун Мотор Спорт”, организатор на ралито заедно със СБА-Варна.


Обиколката на Варна закри сезона на ретро-ралитата за тази година. Тепърва ще се направят изчисления и ще се обяви генералното класиране за годината в ретро-шампионата на Варна.