“Спартак Интеркомгруп” отново губи

Архив Варна

05-12-2009, 19:42

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

И “Локомотив” (Сф) нанесе загуба на варненския “Спартак Интеркомгруп” в мач от от петия кръг на шампионата по волейбол при жените. Като домакин  “Локо” се наложи с 3:0 гейма, в отделните части 25:16, 25:19, 25:23 точки.

Срещата започна силно за младите варненки, който поведоха с 5:3 и 8:7 на първото техническо прекъсване. Треньорът на столичанки Страхил Балов бързо се ориентира в ситуацията и направи промени в тактически план, които дадоха резултат.


На второто техническо прекъсване столичанки водеха с 16:13. До края на гейма опитният тим на “Локомотив” не допусна обрат и затвори гейма с 25:16. Вторият гейм започна с превес на столичанки, но варненки бързо се върнаха в гейма след поредица от успешни блокади. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:6 за “Локомотив”. Интригата се запази до резултат 16:13. Рутината на “Локомотив” си каза думата и те затвориха гейма с 25:19.


Третият гейм предложи много емоции на зрителите. Много и разнообразни атаки и контраатаки от двете страни на мрежата, фантастични защити и добър блок, много силен сервис от страна на младия варненски тим. Варненки за пореден път показаха, че имат нужда от опитен състезател, който да отиграе спасената от защитата топка.


“Въпреки всичко се получи много интересен мач. Двата отбора са коренно противоположни. “Локомотив” е много балансиран и много опитен с цел влизане в четворката. Ние имаме млад отбор с цел обиграване и максимална цел шесто място. В този мач превъзхождахме “Локомотив” със сервис и блок. Това обаче не е достатъчно - трябва да имаш изпълнители, които да могат постоянно да спазват тактическите указания”, заяви треньорът на “Спартак” Кремена Трифонова.