Каварна обмисля кандидатура за световно първенство

Архив Варна

06-12-2009, 14:33

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

“Второто издание на маратона за Голямата награда на Каварна през май 2010 година освен международен маратон ще бъде и Балкански шампионат по маратон”, заяви президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Днес той бе в черноморския град за измерване на трасето заедно с експерта от Международната федерация по лека атлетика  Жан Мари и Минюр Яраш - член на Съвета на Европейската федерация по лека атлетика.

 
Шефът на родната ни централа сподели, че няма да има никакъв проблем трасето в Каварна да получи лиценз Клас 1.


“Когато през миналата година дадохме първата пресконференция с кмета на община Каварна Цонко Цонев в София, това, което той обеща за маратона, е вече изпълнено. Ние от своя страна обещахме да лицензираме трасето до края на годината и ето, в момента това се осъществява”, добави пред медиите Карамаринов. Той и кметът на Каварна Цонко Цонев забиха на площада в центъра на града маркера, откъдето ще стартира и ще финишира маратона.


Жан Мари, който е измервал и лицензирал трасето за маратона на Олимпиадата в Атина, сподели, че трасето в Каварна е добро, много равно и лесно за правене на състезания по него.


Президентът на федерация Добромир Карамаринов и кметът Цонко Цонев мислят вече за кандидатура за домакинство на световно първенство. През 2010 г. шампионатът на планетата за полумаратон ще бъде в Китай.