Може би присъда за убиеца на Роди в сряда

Архив Варна

07-12-2009, 07:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Днес продължава делото за убийството на студентката Радостина Евтимова.  Тялото на момичето беше открито на 6-ти март тази година в апартамент на ул. "Мир". По него имаше десетки рани от нож.


За мъченията, изнасилването и зверското убийство обвинен беше Георги Цветанов - колега на Роди в Икономическия университет.


В 9 часа днес  започна поредното заседание по делото във Варненския окръжен съд. До сряда магистратите трябва да разпитат приятелката на Георги - Пламена. На 30 септември делото беше отложено, тъй като момичето изчезна, по-късно в съда беше представен болничен.


Особено важна за резултата на делото е съдебно-психитаричната експертиза на Георги. Все още няма окончателно решение на защитата на обвиняемия, дали да поиска петорна експертиза за вменяемостта на младежа.


Още две съдебно-технически експертизи, особено важни за процеса - на компютрите и на мобилните телефони на обвиняемия и жертвата, ще излуша съдът днес или утре. В деня след ареста на Георги в джиесемама му беше намерена снимка на мъртвото и накълцано момиче.


Компютърните експерти пък ще трябва да кажат дали наистина в последните часове от живота си Радостина е чатила с приятеля си Петър, който учи в Лондон. Ще бъде изяснен и въпросът в кой час на фаталния 6-ти март в апартамента на брат си, станал арена на кървавата смърт, е дошъл братът на Петър - Симеон. Решаващи обаче ще са резултатите от всички кръвни проби, взети от мястото на престъплението.