„Черно море” чака „Левски” в мач за купата

Архив Варна

08-12-2009, 13:41

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

„Черно море” среща най-вероятно „Левски” в осминафинала от турнира за купата на България по футбол.


За да се състои този двубой, шампионите трябва утре да спечелят гостуването на втородивизионния „Брестник” в отложен двубой от 1/16-финалната фаза. Мачът ще бъде на „Тича” в неделя, 13-и декември.


Миналия месец „моряците” бяха разгромени с 0:3 при гостуването на „Левски” в двубой от А група. Последната среща за купата между двата тима във Варна през пролетта на 2006 г. завърши с победа 3:2 след продължения за "моряците". Ако пък „Брестник” направи изненадата и отстрани „Левски”, участникът в източна Б група ще приеме „Черно море”, тъй като по правилата на турнира отборът от по-ниска дивизия винаги е домакин.


Жребият отреди вторият в класирането на А група ЦСКА и лидерът „Литекс” да определят в пряк двубой единия четвъртфиналист. По програма мачът е на стадион "Българска армия" в събота, 12-и декември. "Червени" и "оранжеви" се изправиха за последно един срещу друг на 1-и ноември в мач от 11-ия кръг на "А" група, когато настоящият носител на Купата спечели с 2:0 с голове на Нифлор и Христо Янев.


В осминафиналите ще има и софийско дерби между „Локомотив” и „Славия”. Според така изтеглените двойки със сигурност ще има три тима извън "А" група, които ще стигнат до 1/4-финалите в турнира.


Жребий за осминафиналите в турнира за купата на България по футбол:


Локомотив (Мездра) – Монтана/Берое

Марек - Калиакра

ЦСКА - Литекс

Миньор (Пк) - Сливен

Черноморец (П) - Ботев (Вр)

Локомотив (Сф) - Славия

Марица - Чавдар (Етр)

Черно море - Брестник/Левски