Нелегална печатница бълва петдесетолевки Добрич

Архив Варна

08-12-2009, 14:35

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Фалшиви банкноти от 50 лева бълва нелегална печатница в Добрич, научи ВарнаУтре. Ментетата за първи път заляха областния град преди месец. Информацията бе потвърдена и от служители на банки.


“Оставих се да ме измамят”, сподели търговка, при която дошъл млад мъж и поискал да му развали 50 лева. “Имах много работа, бях залисана. Развалих му парите и чак после разбрах, че банкнотата е фалшива. Беше чисто нова, лъскава, но реверът беше гладък. На другия ден същият мъж дойде да му разваля още 50 лева, но му отказах”, сподели жената.
“Вече бях предупредена и много внимавах с банкнотите от 50 лева. Дойде един мъж и поиска да му разваля парите. Пипнах банкнотата и веднага се усъмних, защото

реверът на Пенчо Славейков бе гладък. Освен това, флуоресцентната лента отстрани започна да се лющи”, разказа продавачка, която отказала да развали петдесетолевката.


ВарнаУтре видя фалшивите банкноти. Купюрите са направени доста грамотно. Освен че реверът на Пенчо Славейков е гладък, по нищо друго не можеш да кажеш, че това е менте. На петдесетолевката си я има втъканата нишка с щампа на БНБ, която доказва валидността на банкнотата. На гърба пише, че “за подправка виновните се наказват съгласно закона”.