Баща оставя трите си деца на кмета на Добрич

Архив Варна

08-12-2009, 15:17

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Община град Добрич днес официално съобщи на гражданите, че в следствие на икономическата криза детските ясли и целодневните детски градини в Добрич ще излязат в коледна ваканция от 21.12.2009 г. до 08.01.2010 година включително.


ВарнаУтре запозна своите читатели за решението на общинската администрация още вчера. От кметството допълват, че ваканцията ще доведе до икономии на финансови средства за отопление, вода и храна.


Дежурни групи в детските градини няма да има. Работещите в детските заведения ще бъдат в платен годишен отпуск.


Днес масово майки се възмущаваха от решението на общината, като се чудят какво ще правят с невръстните си наследници.


Възмутен баща на три деца е публикувал на сайта на единия от двата ежедневника, че ще заведе децата си в общината.


"За сведение на Детелина Николова - родителите на децата имат право на 20 (двадесет) дни платен годишен отпуск. В обявените за "коледна ваканция" за детските ясли и градини дни - от 28 декември 2009 до 08 януари 2010 г. има 11 (единадесет) РАБОТНИ за мен, майка им, бабите и цялата ми рода дни.


Единственото решение, което намирам, защото работодателят ми отказва ползване на платен и/или неплатен годишен отпуск е ДА ГИ ОСТАВЯ В ДОМА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА - ОБЩИНА ДОБРИЧ" - пише Стойчо Стойчев, и допълва: "Категорично заявявам, че малолетните ми деца Вяра Стойчева Стойчева, Самуил Стойчев Стойчев и непълнолетния Александър Стойчев Стойчев ще бъдат оставени в рамките на работното ми време в сградата на община Добрич. Ще бъдат снабдени с необходимите им за деня памперси, джобни пари и играчки.


Всичко останало, от което се нуждаят, очаквам да получат от домакинката на дома за нашите деца - Детелина Николова.


Да направим не само Добрич, а и общината дом за нашите деца" - призовава Стойчев.