Абонат в Добрич навъртя 7116 лв. вода

Архив Варна

09-12-2009, 13:08

Снимка:

СНИМКА: АВТОРЪТ

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

7116 лева е сметката за вода, която дължи добричлия, научи ВарнаУтре от водното дружество. Жилището на длъжника се намира в блок 21 в ЖК "Балик". Въпросният абонат живее в апартамент №2 във вход “В”. 


"По наши данни

абонатът не е плащал от миналия век - 1999 г. В карнетите ни фигурират месеци, в които има вода от порядъка на по 35-40 кубика, натрупана и неплатена. Към 2004 г. абонатът е дължал 2890 лв., като на сумата се начисляват законно установена лихва.


Така към днешна дата от неплатени суми и лихвата към тях се е стигнало до задължение от 7 116 лв." – сподели за ВарнаУтре управителят на ВиК-Добрич Величко Василев.


Днес ВарнаУтре посети адреса на некоректния абонат, срещу който водното дружество е завело дело. В дома никой не отвори на позвъняването, а съседи разказаха, че собственичката на апартамента се казва Дора и е многодетна майка – имала осем деца, като най-малкото било почти на 16 години. Във входа се оплакаха, че ежемесечно водомерът в избеното помещение навъртал голямо количество обща вода, като средно на апартамент се падали по 5-6 кубика.


Василев каза още, че длъжници на водното дружество са както физически, така и юридически лица.


Фирмата е завела над 3 хиляди дела на стойност общо 2.8 млн. лв.


"Кризата определено се отразява, но е факт, че и хората нямат навика да плащат водата си. За това, че е трудно, говорят приходите ни, които са спаднали с 20 на сто, спрямо същия период на миналата година. Въпреки това ние продължаваме да правим всичко възможно и призоваваме абонатите - физически и юридически лица, редовно да издължават сумите си за потребената вода", добави Василев.


Първенец по дългове сред селата в Добричко е тервелското село Орляк. Навъртяната дължима сума за животворната течност е общо 115 хил. лв.