Махнаха Масларова, БСП солидарно сдава постове в парламента

Архив Варна

09-12-2009, 16:06

Снимка:

СНИМКА: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Всички депутати от Коалиция за България, които са били досега зам.-председатели на комисии в парламента днес са подписали оставките си и се оттеглят от заеманите постове, съобщи  председателят на БСП Сергей Станишев.


В деловодството на Народното събрание вече са внесени оставките на Ангел Найденов - от  комисията по външна политика и отбрана, на Любен Корнезов от комисията по правни въпроси, на Румен Петков- от комисията по регионална политика, на Румен Овчаров от комисията по бюджет и финанси, на Петър Мутафчиев от транспортната комисия, на Евгений Желев- на здравната комисия, и на Меглена Плугчиева от комисията по европопейски въпроси.

Попитан дали Георги Пирински ще се оттегли от зам.-председателския пост на НС събрание Станишев отговори, че КБ вече се е оттеглила от председателския съвет на парламента и че право на всяка парламентарна група е, да бъде в ръководството на парламента, защото този пост има и политически, ръководни и представителни функции, въпреки че същинската работа е в комисиите.

 

Нямаме намерение да прикриваме диктата на това мнозинство, който става все по-очевиден, подчерта Станишев.


Час преди брифинга на БСП-лидера със 112 гласа за и 58 против без въздържали се депутатите освободиха Емилия Масларова от поста председател на парламентарната комисия по труда и социална политика.

„Гласувах против освобождаването на Масларова, защото това е един абсурд и решението няма никакво основание", заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от Коалиция за България Сергей Станишев. "Ако Емилия Масларова си беше подала заявление за временно напускане на комисията, докато не се реши казусът с нея, нямаше да е неморално", заяви пък съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев при обсъждането преди гласуването.

"Мога да работя в социалната област и без да съм в тази комисия", заяви Масларова

 

и в кулоарите на парламента раздаде своя нотариално заверена декларация, в която заявява, че имотите – магазини и апартаменти в Стара Загора, хотели в Старозагорските минерални бани и на Черноморието, както и имоти придобити в резултат на извършени замени с МО, апартамент във Виена и лек автомобил Бентли, за които се твърди в медиите, че са закупени от нея, ще бъдат дарени на авторите на съответните статии.