Приемете днес хармонията като необходимост!

Архив Варна

09-12-2009, 22:00

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Денят може би няма да бъде от най-леките, но постепенно ще се възцари дух на хармония, мир и справедливост. Обща раздразнителност и неотстъпчивост в разговорите, невнимание и некоректност ще са сред причините, които днес могат да ви създадат проблеми в сутрешните часове. Ако планирате участието си в масови мероприятия или пребиваването сред множество хора, постарайте се това да стане в късния следобед.


Астрологична картина за 10 декември

Слънце в Стрелец, Луна във Везни, 24 лунен ден


Друг много съществен момент е опасността от пътнотранспортни произшествия, задръствания и като цяло влошена организация на движението. Това допълнително ще изнерви ситуацията. Срещите ще се бавят и провалят, информацията няма да пристига на време. Голяма е вероятността от разкриването на скрити, неизвестни досега фактори, разбулването на интриги и недобросъвествни действия. Ако работата ви е свързана с документи, бъдете особено внимателни. Ако ли пък се нуждаете от документ, изберете си друг ден, за да го изискате или оформите. Особено, ако това предвижда срещи с бюрократичните институции.

В следобедните часове атмосферата доста ще се поразведри и ще създаде благоприятни предпоставки за благополучно завършване на деня. Особено, ако планирате романтични срещи или желаете да изненадате някого с проява на внимание. Макар и комуникациите да не са все още на ниво, емоционалният обмен ще бъде улеснен и ще създаде благоприятни възможности за споделени чувствени преживявания. Така или иначе в любовните взаимоотношения сега се отдава предпочитание на новото, различното, необичайното и интересното, без да се изискват предпоставки или да се търси дъблочина на чувствата и сериозност в отношенията. Ако имате възможност, насладете се сега на лекотата в чувствения обмен.

Следобедът също така е удачен за пазаруване, особено на луксозни стоки, подаръци, дрехи, козметика и всичко, което би разкрасило вас или дома ви. Още вечерта можете да споделите и да се похвалите с новите си придобивки, като устроите малко прзненство у дома си или бъдете гост на такова в дома на близък приятел.

Работа и бизнес

Енергичните и инициативни хора продължават да са на гребена на вълната, въпреки множеството трудности, с които се срещат сега. Във вечерните часове и през утрешния ден на успех могат да се надяват тези, които правят презентации и реклама, както и тези, които се стремят да укрепят своите лидерски позиции. Онези, които желаят да изпробват силите си в нови дейности ще бъдат привлечени от неочаквани възможности. Обмислете ги добре, но не предприемайте действия към осъществяването им. Сега всичко изглежда просто, лесно и реализируемо, но всъщност под повърхността се зараждат процеси, които засега остват скрити, а моного скоро и фактите ще се окажат не такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Ще мине много време преди идеите, възникващи сега, да изкристализират до онази яснота, необходима за тяхното реално проявление. Днес се концентрирайте в изпълнението на основните си задължения, за да не ви създадат проблеми пропуските и проявите на безотговорност.

Здраве, хранене и красота

Вечерните часове и утрешният ден са много подходящи за посещение във фризьорски или козметичен салон. Кожата може да разкрасявате и подхранвате, но е необходимо да се избягват активни манипулации по нея. Уязивими са половите органи, ендокринната система и панкреасът, а диабетиците трябва да спазват строга диета. Всички други могат да си похапват юнашки и до настита – през този ден енергията изгаря без остатък. Течностите обаче трябва да се ограничат, както и храните, съдържащи много вода. В сутрешните часове спортни занимания на открито мога да канализират голяма част от енергията ви и да ви помогнат да прекарате деня по-спокойно. Владеещите енергийните практики, е добре да поработят върху пробуждане и преобразуване на сексуалната енергия.