Преглед на варненските вестници

Архив Варна

10-12-2009, 07:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Двама областни управители - бивш и настоящ, взривиха варненските ежедневници днес. Разкритията на ГЕРБ-аджията Данчо Симеонов за това как предшественикът му Христо Контров е правил скъпи и фалшиви ремонти са вдъхновили колегите дотолкова, че  3 от местните вестници са с една и съща тема на първа страница.


"8 златни ремонта в областна отиват на прокурор", съобщава "Народно дело". "Контров на прокурор за злоупотреби", без емоции информира "Позвънете". Тук обаче намираме и коментар на "обвиняемия", който казва: "Аз не съм в течение на тези ремонти, тях ги движеше изцяло главният секретар Иван Каменски". Интересен нюанс в коментарите на "засегнатата" страна вкарва и "Черно море": Заместникът на Контров Стелиян Гроздев ще настоява за графологична експертиза, тъй като твърди, че не се е подписвал под документ, свързан със скандалните реконструкции.


"Бивш губернатор на Варна плащал за менте ремонти", императивно съобщава и "Твоят ден". Варненското приложение на "Труд" и "24 часа" не се е престарало да нищи изявленията на областния, но за сметка на това е уловило няколко любопитни нюанса от вчерашната сесия на общинския съвет. "Властта стисната за евтиното", пише вестникът и разказва как управниците на града 3 дни са подминавали безучастно творбите на хора с увреждания, подредени в общината. "Вчера, след като бе "засечен" интересът на журналистите към изложбата, PR-ът бе задействан и дузина съветници хукнаха да си купуват", установил "Твоят ден".


"Полицаите пропушват" е новината за вестник "Народно дело" днес - поредният протест ще е в събота. 50% увеличение на заплатите и защита на синдикалистите от репресии са част от исканията на униформените. И още една прогноза, този път на градския лидер на БСП Борислав Гуцанов, цитиран от "Народно дело": На следващите местни избори най-яркото явление ще бъдат гражданските сдружения.


Три са фаворитите за най-запомнящо се заглавие днес: "Палка от спектакъла "Охранители" счупи главата на зрителка" (Народно дело), пак от там: "Въртиш геверка до гроб", и "Две студентки акостираха пияни в токсикологията" от първа страница на "Твоят ден".