Махнаха опасните козирки по „Осми Приморски полк”

Мисия Варна

10-12-2009, 13:17

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

След около седмица усилен труд, малко преди зимата да ни изненада отново, демонтирането на опасните козирки на бул. „Осми Приморски полк” 70, 76 и 78 е почти приключено.
Главният експерт в дирекция „Инженерна инфраструктура” към община Варна Петя Дукова обяви миналия месец, че три от потенциално опасните козирки ще бъдат съборени принудително, защото собствениците не са спазили кметската заповед да ги махнат доброволно.
От началото на акцията движението по булеварда е затруднено, защото едното от платната е затворено от необходимите машини, но по-важен е човешкият живот, коментираха специалистите. Две от съоръженията са на метри от козирката-убиец, която отне живота на студентката Гергана Велинова преди две години. Според проверка на общинските експерти опасна е и козирката над бившия супермаркет „Владислав”. Тези остарелите съоръжения трябваше да бъдат премахнати доброволно от собствениците от 30-и октомври до 6-и ноември, но това не се случи. След събарянето им от общинските служители, парите за операцията ще бъдат възстановени с лихвите от собствениците.