Димо Гяуров наследи Яне в Комисията по корупцията

Новините

10-12-2009, 13:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Новият председател на парламентарната комисия за борба с корупцията на мястото на Яне Янев е депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров.
Лъчезар Иванов направи съобщение и за освобождаване на народни представители от "Коалиция за България" от ръководствата на комисии по тяхно желание. Това са народните представители Ангел Найденов, Любен Корнезов, Румен Петков, Румен Овчаров, Петър Мутафчиев, Евгений Желев и Меглена Плугчиева.
Това обяви днес от трибуната на Народното събрание зам.-председателят Лъчезар Иванов. Атанас Семов пък е освободен предсрочно от поста си заместник-председател на парламента заради прекратеното съществуване на ПГ на РЗС. Янев освобождава и мястото си в Комисията за контрол на ДАНС.
Независимите депутати от РЗС протестираха срещу това, че преди да бъдат освободени от ръководствата на постоянните комисии не са били изслушани в залата, както повелявал парламентарният правилник.
Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че „с типичен милиционерски ботуш представителите на ГЕРБ погазиха българския парламентаризъм". „Дори в най-диктаторските и сатрапски режими, дори по времето на Народния съд, са давали възможност на осъдените да произнесат едно последно изречение. Тук и това не направиха", изтъкна Янев.