„24 часа”: Помпей пропищя от BG жрици

Архив Варна

11-12-2009, 06:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Според кмета в околностите на паметника работят през деня поне 25 български и румънски жрици на любовта, пише „24 часа”. "Те причакват клиенти денем на улицата точно до Вилата на мистериите. Ангажираме се максимално, за да се справим с този феномен. Опитваме се да приложим мерките, залегнали в правителствения указ за сигурността", допълни кметът.
В Италия упражняването на проституцията не е наказуемо, но много общини въведоха глоби за автомобилистите, спиращи на улицата до проститутки и причиняващи проблеми за трафика.
Кметът на Помпей обмисля да глобява самите проститутки затова, че престъпват приличието. Само преди дни Венеция също започна да глобява с по 350 евро всеки автомобилист, спиращ до българските и румънските проститутки, изпълващи улица "Фратели Бандиера".
Помпей е вторият от най-посещаваните туристически обекти в Италия след Венеция, взет под прицела на българските жрици на любовта. Тези дни властите поставиха под запор 7 хотела в Помпей, които вместо туристи са подслонявали проститутките и клиентите им. Десет души бяха арестувани в аферата, начело на която стояла 47-годишна италианка.
Вилата на мистериите, до която работят българките, е известна като най-красивия и ценен паметник в археологическия комплекс. Тя е класически пример за голяма крайградска вила, с каквато са разполагали много от богатите римляни. Изрисувана е с ценни фрески, някои показващи разгулни сцени. Помпей е погребан под лавата на Везувий през 79 г. сл. Хр.