Евроинс Черно море се изравни с предпоследния

Архив Варна

13-12-2009, 11:55

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

Трета поредна загуба в Националната баскетболна лига допуснаха играчите на „Евроинс Черно море” и вече имат точки само колкото предпоследния в класирането. Само в първата част те оказаха добра съпротива на отбора в най-добра форма в момента – „Левски”, и отстъпиха с 86:97. „Сините” изоставаха с 2 точки след първите 10 минути, но след това отборът на Тити Папазов взе своето - 25:27, 23:16, 28:21, 23:22 в отделните части. Така „моряците” продължиха да се свличат надолу в класирането, противно на амбициите им за челни позиции. „Черно море” е шести с 12 точки, колкото има и предпоследният „Черноморец”.


С успеха „Левски” направи двоен удар – излезе начело в класирането с точка повече от „ЛУКойл Академик” – 17, и остави шампионите без треньор. Георги Младенов подаде оставка като наставник на студентите след загубата от „Рилски спортист с 62:73. Ръководството на клуба пък  я прие. Това е втора загуба за „ЛУКойл” след неуспеха срещу „Левски”. Младенов първоначално се подсигури като каза, че, ако не приемат оставката му, няма да бяга от отговорност.


Воденият от Даниел Димитров „Евроинс Черно море” ще гоства във вторник на черногорския „Ловчен” от Балканската лига, а в края на другата седмица приема във  Варна „Рилски спортист”.