”Черно море” отстрани ”Левски” за купата

Архив Варна

13-12-2009, 17:09

Снимка:

СНИМКA: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ИВАН СИМЕОНОВ

Всичко от Автора

„Черно море” ще играе на четвъртфинал в турнира за купата на България по футбол след като отстрани „Левски” с 4:1. Сините обвиниха съдията Станислав Ставров за загубата в грубия мач. Срещата се състоя на изключително тежкия терен на „Тича”, като това доведе до много нарушения и 3 червени картона за „сините”. Най-голямата претенция на гостите бе отменен гол в 41-а мин.


В 14-а минута мароканецът Рабех при спорна топка влезе ужасяващо с бутоните напред в гърдите на Герасим Заков и заслужено бе изгонен, а нападателят на „моряците” бе заменен. В 29-а минута Георги Илиев се разписа на празна врата. 10 минути по-късно „Левски” изравни чрез Живко Миланов след грешка на вратаря Пиргов. Малко след това домакините си отбелязаха автогол – след корнер Домакинов се сблъска с вратаря Пиргов и топката влезе в мрежата, но реферът го отмени, отсъждайки фал в нападение на нападател на „Левски”. Телевизионните повторения обаче не показаха нарушение. Резервата Христо Йовов получи червен картон след като нахлу на терена, за да иска обяснение от съдията.


В самия край на първото полувреме Даниел Георгиев отново изведе „моряците”, след като прати топката в левия ъгъл на вратаря Митрев, който се подхлъзна и не парира удара. Треньорът на "Левски” Георги Иванов бе пратен да гледа двубоя от трибуните, за отправени обидни реплики към съдията.


През втората част картината не се промени и „Черно море” отново бе по-добрият отбор. В 50-а минута точен отново бе Георги Илиев. Халфът се разписа от няколко метра след като бе оставен непокрит в наказателното поле. Танко Дяков направи загубата на „Левски” унизителна в 88-та минута, когато с топовен удар опъна мрежата зад стража Митрев. „Черно море” чака следващия си съперник от надправарата за Купата на България. Жребият за четвъртфиналите е на 18-и, петък.