В Добрич разбиха престъпна група, задържаха 13

Архив Варна

17-12-2009, 13:32

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

В Добрич бе разбита престъпна група от 13 души, автори на тежки криминални престъпления.

Бандитите са заловени при проведена в нощта на 15 срещу 16 декември масирана полицейска операция срещу наркоразпространители в Добрич. 
Действията на  служителите от Първо РУ на МВР и сектор “Криминална полиция” при дирекцията са предприети след проучване на сигнал за организирана престъпна група, действаща на територията на областта. Тя се занимавала се с разпространение на наркотични вещества, придобиване и държане на огнестрелно оръжие без разрешително, изнудване на граждани, палежи и други тежки престъпления, научи “ВарнаУтре”. Заловени са всички членове, организатори и ръководителят на групата – общо 13 души. Те са криминално проявени и осъждани за различни престъпления от общ характер. При последвалите претърсвания, в домовете им са намерени наркотични вещества, огнестрелно оръжие и други вещи с неизяснен произход. Близо 250 грама амфетамини и 50 грама марихуана е общото количество на иззетите наркотични вещества. Претърсени са и автомобилите на престъпниците.
С постановление на Окръжна прокуратура-Добрич, на 10 от членовете на групата е наложена мярка “Задържане за срок от 72 часа”. Активната работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава.