Събират пари за дете в будна кома

Архив Варна

17-12-2009, 13:43

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Батман, Дон Корлеоне и Жената-котка оживяха в преподавателско благотворително парти на Висше училище Международен колеж /ВУМК/ в Добрич,

организирано за възпитаниците на колежа. Част от събраните средства по време на неповторимото преподавателско шоу ще отидат за 5-годишната Михаела Асенова, която е в будна кома от 4 г. Инициативата за набиране на средства за Михаела стартира преди няколко седмици, когато студенти и ученици също играха, пяха и танцуваха с благотворителна цел. Общата сума, събрана за нея във ВУМК надхвърли 650 лева.
На култовото парти, наречено "Пълна ВУМК-ница" оживяха Батман, Дон Корлеоне, жената-котка и други герои. На партито присъстваха и британски преподаватели от магистърската програма на висшето училище в Добрич, както и гост-преподаватели от Кардифския университет в Уелс, който е партньор на ВУМК в обучението на студентите. Чужденците не чакаха покана, за да се хванат на право българско хоро, нито да се забавляват рамо до рамо с българските си колеги.
Традицията на преподавателското парти датира от 15 години, като целта е винаги около датата на студентския празник през декември, ролите студенти и преподаватели да бъдат разменени. Това е единственият ден в годината, когато самите студенти могат да пишат оценки на своите лектори.

СНИМКА ВУМК
В благотворителната вечер бе спазена традицията, а тя повелява  президентът на колежа - доц. Д-р Тодор Радев, да се превъплъти в чистач, който да измете от сцената купчини евро и долари, важен елемент от скечовете в програмата.

Снимката е parti