Половин Добрич мръзне без ток

Архив Варна

20-12-2009, 13:49

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Изключително тежка е метеорологичната обстановка в Добричко. Жителите в Североизточна област са поставени в капан. В късните часове в събота през нощта снегът премина в дъжд, който продължава да вали и в момента. Ниските температури превърнаха пътищата в ледени пързалки.


От местното подразделение на НИМХ съобщиха за “ВарнаУтре”, че в 6 часа тази сутрин температурата е била 5.6 градуса, а в 11 ч. живакът е отчел минус 1 градус.
Голяма част от жителите в Добрич мръзнат в домовете си в момента, тъй като се отопляват на електричество и нямат ток. От Е.ОН заявиха, че половината град е без електричество. Като причина те посочиха голяма авария. Тя се отстранява от 4.30 часа през нощта. Дежурният в Областният съвет по сигурност заяви, че в цялата област Добрич 20 села са без електрозахранване, като и големи части на областния център.


В Крушарска община 5-6 села са без водоподаване, където екипи на "ВиК" сменят изгорели помпи. До момента само в Добрич дъждът е 24 л/кв. м, като в късния следобед метеролозите заявяват, че валежът ще премине в сняг. На много места в областта вече се е образувала поледица заради непрекъснато падащата температура.


В Гражданска защита са постъпили сигнали за наводнени мази в града. Екипи работят по изпомване на водата.