Понеделник е неучебен ден във Варна заради студа

Мисия Варна

20-12-2009, 16:56

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Утре - 21-и декември всички училища на територията на община Варна ще останат затворени. Денят е обявен за неучебен със заповед на кмета на града Кирил Йорданов заради обилния снеговалеж, ниските температури, които се очаква да стигнат до минус 7 градуса, силния вятър, който ще е до 12 метра в секунда, заледяванията по улиците и с оглед сигурността на децата.


За да се гарантира удобството на родителите, детските градини и детските ясли ще работят.


Сложната метеорологична обстановка остави без ток няколко района между Варна и КК "Златни пясъци", както и селата Звездица и Константиново. Има няколко аварирали трафопоста. По отстраняването на повредите работят 16 дежурни екипа на Е.ОН.
Детските ясли и детските градини на територията на община Варна са заредени с гориво за отопление и с храна и утре ще работят. Ще функционира и домашният социален патронаж, който осигурява храна на възрастни и болни самотни хора във Варна. Социалните трапезарии във Варна ще работят и утре по обичайния си график, като ще осигурят храна за над 900 варненци. Заради ниските температури до този момент 8 бездомници са настанени в СУПЦ, където им е осигурен подслон.


Болниците във Варна също работят нормално – осигурено е гориво и храна за болните.