Затвориха и осем училища в областта, няма ток

Мисия Варна

21-12-2009, 10:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Със заповед на кмета Кирил Йорданов всички училища във Варна днес са затворени. На неочаквана "ледена" ваканция се радват и  възпитаниците на 8 школа в областта, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието. Неучебен е понеделникът за всички ученици в  Девня. В еднодневна засега ваканция са децата  от средното училище в община Ветрино, професионалната гимназия и основното училище в Белослав, основното училище в село Въглен и професионалната гимназия в село Стефан Караджа. В повечето от тези училища няма ток.


Над 25 села във Варненско са без ток, съобщават от Гражданска защита.


 Вече втори ден на тъмно и студено са жителите на село Константиново, а днес и съседите им от Звездица, както и селата Яребична, Новаково, Въглен, Долище, Бяла, Пчелник, Медовец, Камен дял, Поляците, Боряна, Партизани, Сладка вода, Лопушна, Ягнило, Златина, Млада гвардия, Белоградец. Без ток са районите Боровец – Север, Аладжа манастир, местност „Ален мак”, част от западна и южна промишлена зона. Електрозахранването е прекъснато и в част от Повеляново, Аксаковска панорама,  и част от село Доброплодно. Проблеми с електрозахранването има и в селата Ветрино, Средно село, Момчилово, Михалич и Добротич. Без вода са в  Дългопол и Ветрино.


В Добрич не се движат тролейбусите заради обледеняване на жиците. 20 села в Добричка област са без ток. Без вода са всички населени места, обслужвани от помпените станции Алмалии, Батова, Одринци и Гурково, заради прекъснат ток или токови удари. Проблеми с водоподаването има и в  ж.к. “Дружба” 1, кв. “Рилци”, Рилски блокове в Добрич.