Mr. Baba раздаде стипендии

Архив Варна

21-12-2009, 12:05

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

С вкусни и красиви хапки и десерти две ученички от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Др. Асен Златаров” спечелиха ежемесечни стипендии от ресторант Mr. Baba. Нещо повече – победителките в конкурса по кетъринг получават възможност за стаж в кухнята на култовия варненски ресторант. Веднага след абитуриентския бал те ще бъдат поканени да се присъединят към екипа на Mr. Baba.

Да се явят пред 5-членното жури от професионалисти имаха право само ученици от 12-и клас на специалността “Кетъринг”. До финала достигнаха 7 от претендентите. Заради снега и леда днес сутринта до Кораба на Морска гара успяха да стигнат едва 4-ма от тях. Всички те се бяха представили на ниво. Приготвените специалитети бяха много вкусни, достойни за една изискано лятно морско парти на яхта, установи репортер на ВарнаУтре.бг


„Нашата цел е да помогнем на младите хора да останат  в България, да им покажем, че и тук има място за професионално развитие, да се чувстват полезни. Идеята малко закъсня, но от следващата година, конкурсът ще е около 15 септември и стипендията ще важи за цялата учабна година”, заяви от името на организаторите Анета Недялкова.


„Много добре сте се справили. Леко ви  куца оформлението на ястията, но сте млади и ще се научите. Ние ще ви помогнем”, сподели главният готвач на ресторанта Любомир Стефанов. Известният в цяла Варна с най-хубавите ребърца на скара майстор даде допълнителни съвети на участниците. Веднага след това бяха обявени победителите: Кети Стоева и Моника Тонева получават наградите на Mr. Baba с перфектно приготвени хапки, вкусни десерти и разхлаждащ безалкохолен коктейл.