Motorhead взривиха Лужники

Архив Варна

21-12-2009, 14:32

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Концертът обедини всички - от банкери до милиционери.


Преди концерта на Motorhead Москва беше изпаднала в тиха лудост. До репортерите достигаха достоверни слухове, че на шоуто ще дойдат представители на почти всички възможни професии - от миньори и шофьори до банкери и патрули.


Слуховете излизат верни - от метрото до спортния комплекс се точи разнородна колона, в която външният наблюдател изобщо не може да открие обединяващ символ.

Motorhead излизат на сцената и без приветствие и поклон, без въвеждащи думи  направо забиват. Първото парче е  Iron Fist. Час и половина британците изтрещяват всичките си хитове. Музиката повтаря своя създател - груб, мустакат, бърз и мощен.

Към средата на концерта Леми отправя няколко думи към своите фенове: "Тази песен е от албума от 83-та година. Вие все още не сте били родени, ха-ха ". 63-годишният Килмистър разговаря с феновете не като с деца, а по-скоро като със следващото поколение от племе, на което той отдавна е водач.


"Това е последната ни песен, но ние ще се върнем, нали знаете", казва Леми на публиката, преди да се сложи край на основната част от концерта с Bomber. Напуска сцената, за да се върне след 10 минути, захапва хармоника и забива блуграса Whorehouse Blues. След това довършва публиката с  Ace of Spades и Overkill.