Виктор Йосифов е спортист на Варна за 2009 година

Архив Варна

22-12-2009, 09:20

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Волейболистът на "Черно море - БАСК" и на мъжкия национален отбор Виктор Йосифов стана спортист №1 на Варна за 2009 година. Негови подгласници са гребкинята Румяна Нейкова и сумистът Тодор Джуров.


Виктор Йосифов е бронзов медалист от европейското първенство в Турция и е обявен за най-добър блокировач на стария континент. Руми Нейкова спечели през тази година бронзов медал от световното първенство, а Тодор Джуров взе световната купа на първенството във Варшава.


Напълно очаквано за отбор на годината в колективните спортове е обявен футболният тим на Черно море - бронзов медалист от държавното първенство. Отбор на годината в индивидуалните спортове е Тенис Клуб "Черно море - Елит".


Призът "Младо дарование" се връчи на Георгия Кадоглу, плувкиня в клуб "Черно море-Армеец", спечелила за 3 години 27 златни, 18 сребърни и 6 бронзови медала от републикански и международни състезания.


Наградата "Спортен дух" е за лекоатлетката Стела Енева от "Атлант" за спечелените медали на световното първенство за хора с увреждания.