Труд: 20 къщи под вода в Бургаско, до 15° на Коледа

Архив Варна

24-12-2009, 06:16

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Близо двадесет са наводнените къщи в бургаските села Ливада, Русокастро и Трояново след проливните дъждове в последните дни, съобщи вчера БГНЕС. Прелял е и язовирът в близкото с. Винарско, но за щастие язовирната стена не се е скъсала, пише вестник "Труд".


Скиорът Васил Филипов (21) тежко пострада на Боровец. Той е бил открит от планинските спасители в безсъзнание и сериозна травма. Оказана му е помощ и е откаран за лечение в столичната болница “Царица Йоанна” - ИСУЛ.


Шуменски полицаи установили, че шофьорът на снегорин, който бръмчал в района на ул. “Университетска” в града във вторник следобед, е бил подпийнал. Минитракторът с гребло изпълнявал странни движения из снега и те го стопирали. Щом Живко П. (54) пуснал волана и духнал на дрегера, той отчел 1,65 промила.


На Коледа ни чакат температури до плюс 15°, в София - до 9°, съобщи Гергана Козинарова, дежурната синоптичка в НИМХ към БАН. В събота обаче ще започне захлаждане, което ще се усети в неделя. Максималните градуси ще са между 0° и 5°.