ФБР публикува досие на Майкъл Джексън

Варна Лайф

24-12-2009, 06:34

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Федералното бюро за разследване на САЩ отвори за публичен достъп повече от 300 страници от класифицирани документи за краля на попа Майкъл Джексън. Между 1993 г. и 2005 г. ФБР на няколко пъти оказва помощ в разследвания срещу Джексън. Събраната информация е във връзка с делата за сексуални отношения с деца през 1993 г. и 2004 г., както и за дело за изнудване, в което Джексън е жертва. Данните не дават никакви нови сведения за смъртта на Майкъл Джексън през юли тази година.


Един от документите разкрива, че през 2004 г. местната полиция в Санта Мария е поискала намесата на ФБР по подозрение, че съдебното преследване срещу поп иконата се е превърнала в привлекателна цел за терористи, заради медийния интерес към него. Тогава ФБР констатира, че няма терористична заплаха срещу Джексън, който през 2005 г. съдът се произнесе за невинен в продължилото четири месеца дело.


През 1993 г. полицията в Лос Анджелис започва разследване срещу Майкъл Джексън по подозрения за блудство с деца след сигнал на баща на 13 годишно дете. Певецът яростно отрича твърденията и през 1994 г. започва гражданско дело срещу него. Джексън плаща 20 млн. долара на бащата. Това е само половина събраната от документация, останалото остава секретно.