Пътищата са мокри, на високо - заледени

Архив Варна

25-12-2009, 11:06

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Топло по Коледа. Дъжд и сняг за последно тази година - в неделя. Това е прогнозата в общи линии за празниците. Ако обаче тръгвате на ски веднага след Коледната трапеза с роднините, имайте предвид, че пътищата и з страната са мокри и неподходящи за високи скорости. На по-голяма надморска височина асфалтът е заледен, а на места все още има сняг. Хлъзгави са и пътищата в Плевенско.  Не ви остава нищо друго освен да повярвате на уверенията на институциите, че пътищата се почистват и опесъчават. Виж срещу мъглата няма какво да се направи. Затова избягвайте да минавате през Карнобат - там видимостта е по-малка от 50 метра, до 100 метра е тя  в района на Гоце Делчев и до 150 метра край Айто, Тополовград и Средец.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Етрополе - Златица, Върбишки, Котленски, Арабаконак. Затворен е и проходът Твърдица - Елена, като движението се извършва през прохода „Вратник". Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Мечи дол , Козница, Кресненското и Искърско дефиле.

Ремонт е затворил магистрала „Марица" от Харманли до Свиленград. В посока от Свиленград към Харманли движението е без ограничения. Всеки ден от 05.30 до 08.50 часа и от 16.30 до 20.50 часа се забранява преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона от Перник за София през квартал „Владая".
Трима варненци са извадили лош късмет на Бъдни вечер и са били ранени при катастрофи. ЗА щастие животът на двамата водачи и пешеходецът е вън от опасност.