Merry Football Christmas*

Архив Варна

26-12-2009, 17:00

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Мартин Петров започна титуляр и вкара гол при дебюта на Манчини, Челси загуби ценни точки в борбата за титлата с Манчестър Юнайтед.

Най-вълнуващата част от първенството на Англия започна днес. Мачовете около Коледа и Нова година са неповторими, изпълнени с много емоции и изключително вълнуващи. Всичко започна в 12.45 месно време и ще завърши след 9 дни с последните мачове от турнира за купата.

Първи на сцената излязоха Бирмингам и Челси. Водачите в класирането се появиха на терена с единствената мисъл да увеличат преднината си пред Манчестър Юнайтед. Срещата се получи изключително интересна, но без отбелязан гол. В края на първото полувреме Бенитес вкара коженото кълбо в мрежата на Чех, но страничният рефер вдигна флага. Французинът Малуда получи 2 жълти и съответно червен картон, а Дидие Дрогба пропусна да донесе трите точки на столичани.
В дербито на Лондон, Фулъм и Тотнъм не си отбелязаха гол, а Уест Хям вкара два на Портсмут чрез Диаманти и Ковач. Бърнли и Болтън направиха 1:1.
Роберто Манчини дебютира в Англия с победа. Цяла седмица медиите на острова не престанаха да критикуват ръководството на Сити за смяната на Марк Хюз. Италианецът заложи на Мартин Петров като титуляр и не сгреши. Марто се отблагодари с гол и сигурно в момента е най-щастливият от смяната на бившия наставник. По времето на Хюз, българинът рядко влизаше в игра, въпреки, че всеки път или вкарваше или подаваше за гол. Другото попадение отбеляза изгоненият от Юнайтед Карлос Тевез.
Съндърланд - Евертън и Уигън – Блекбърн завършиха 1:1. До момента от 7 мача, 5 завършиха наравно. По – късно играят Ливърпул с Уувс, а утре Арсенал-Астън Вила и Хъл Сити – Манчестър Юнайтед.

*Весела Футболна Коледа