Румънци, немци и гърци посрещат 2010 година в Балчик

Архив Варна

28-12-2009, 10:47

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Над 60 процента е заета хотелската база в Балчик за Нова година, заяви зам. кметът на Белия град Каймет Тургут. Тя добави, че по Дамбата има хотели, в които няма свободни места – това са Мистрал, Хелиос, Бялата къща, Лотос.
“Има десетина свободните места в Двореца. Желаещите да посрещнат 2010 година в покоите на бившата румънска кралица Мария броят по 115 лева за еднодневен пакет за Нова година. Освен празнична програма, обилна вечеря и томбола, гостите на Двореца могат безплатно да дегустират отбрани маркови вина”, сподели Тургут.
Тя добави, че по-голямата част от туристите, които са избрали да посрещнат Новата 2010 година на добруджанския бряг, са българи – предимно от София. Румънски, немски и гръцки семейства също са избрали да празнуват в Балчик.
ВарнаУтре разбра, че цените варират от 80 лева само за вечеря в ресторант до 600 лева за едноседмичен пакет “All inclusive”.
Каймет Тургут уточни, че в хотелите в Балчик непрекъснато се правят резервации и тя се надява до 30 декември базата да е запълнена на 100 процента.