Искат едночасова блокада на пътя Варна-Добрич

Архив Варна

29-12-2009, 12:44

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Организацията за обществена самозащита ЕДНО иска да затвори пътното платно от Варна за Добрич с жива верига, съобщи на пресконференция в Добрич председателят й Светлозар Николов.


Протестът е насрочен за 7 януари 2010 година и е срещу отварянето на магазин за движими вещи от частния съдебен изпълнител Слави Сербезов, за който първи писа ВарнаУтре. От сдружението смятат, че действията на Сербезов да отвори магазин, в който да продава движими вещи на длъжници, противоречи на Закона за частните съдебни изпълнители.


Днес Светлозар Николов е депозирал при кмета на Добрич искане за блокада на пътното платно точно пред магазина, намиращ се на изхода на града. В първия работен ден на 2010 година за нарушението на Слави Сербезов ще бъдат сезирани председателят на Добричкия окръжен съд, Висшият съдебен съвет и Министерството на правосъдието. Предвижда се гражданският протест да бъде едночасов и да започне в 11 ч.

орг

От Камарата на частните съдебни изпълнители са заявили, че Слави Сербезов не е нарушил закона.


ЕДНО планира и национален протест на 13 януари от 11 ч в София против действия на монополистите ЧЕЗ, Софийска вода, Топлофикация. Организацията е и срещу политиката по кредитите на банките в България.