Крис Корнел събира Soundgarden

Варна Лайф

03-01-2010, 15:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Американската рокбанда Soundgarden възобновява концертната си дейност през 2010 г. Billboard оповести това на базата на съобщение в микроблога на вокалиста на групата Крис Корнел в Twitter. Музикантът не издава никакви подробности. Той просто отбелязва, че 12-годишната им почивка е приключила.

Аналогично съобщение има и на официалния сайт на Soundgarden. Позовавайки се на свои източници, Billboard отбелязва, че Soundgarden вече са получили няколко покани от големи американски и международни музикални фестивали. Музикантите все още не коментират тази информация.

Soundgarden е създадена през 1984 година. Тя се радва на огромна популярност в началото на 90-те. Музикантите от Soundgarden са считани за едни от пионерите на грънджа заедно с колегите им от Сиатъл Nirvana, Alice in Chains и Pearl Jam.

През 1997 г. Soundgarden се разделят. Вокалистът Крис Корнел започва солова кариера, а след това създава групата Audioslave. Другите членове на групата също са ангажирани със свои проекти. През март тази година, китаристът Ким Тайл, барабанистът Мат Камерън, басистът Бен Шепърд направиха концерт в Сиатъл без Корнел. Те изпяха няколко песни, включително и знаменитата Spoonman. Като вокалист се изяви Тед Дойл - лидер на TAD.