18 месеца добричлия издирва в чия шахта пропаднал, сънува кошмари

Архив Варна

04-01-2010, 12:43

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

49-годишен добричлия пропадна в шахта, дълбока два метра и половина, и вече 18 месеца търси чия е. Той е завел дело в Районния съд срещу община Добрич за нейното бездействие, но се оказало, че за въпросната дупка се грижат други. Кметството препрати топката към ВиК, а водното дружество рече, че шахтата е на БТК.


На 16 юни 2008 г. точно в 12 часа през нощта мъжът с инициали Т.Т.Т. се прибирал пеша и внезапно паднал в шахтата. Изпитал силни болки в краката и започнал да вика. Чули го живущите в блоковете, които били на метри от зейналата дупка. Мъжът бил изваден от полицаи, а след това настанен в болницата, където му направили операция.  Лежал 16 дни. Като излязал решил да търси възмездие за пречинените болки. Той редовно сънувал и кошмари как отново пропада в дълбоката шахта. След инцидента на шахтата е поставен капак с надпис БТК, видя репортер на ВарнаУтре


Искът на пострадалия е за 505 лева за пречинени имуществени вреди. Той иска и виновника да поеме разноските по делото.


Екшънът по установяването на дупката стигна до там, че от телекоминикационната са изпратили писмо, че експлоатират шахтите заедно с кабелните оператори Добруджа кабел и Кейбъл Тел, както и с интернет доставчика Бергон, но искали точно да се посочи за коя шахта става въпрос, защото на това място имало и такива за които се грижат от ВиК. Вещото лице по делото отсъди, че въпросната шахта трябва да е под оперативното наблюдение на БТК АД. Делото продължава на 1 февруари година от 14 часа.