Марешки купи Централна поща

Мисия Варна

06-01-2010, 14:05

Снимка:

СНИМКА: ОРЛИН ЦАНЕВ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Веселин Марешки от днес е собственик на втория и третия етаж на Централна поща във Варна, научи ВарнаУтре. След финализирането на сделката с БТК от днес аптекарският бос влиза във владение на някогашната телефонна централа на пъпа на Варна, както и на част от пощенския клон в квартал "Аспарухово". По непотвърдена информация за новите си имоти общинският съветник броил малко над 10 млн. лева.


Покупката стана възможна след като приватизираната през 2004 г. БТК се оказа най-големият частен собственик на многобройни имоти из цялата страна за над 250 млн. евро. За дейността си телекомуникационното дружество сега използва едва 20% от площта им. От една страна заради "пенсионирането" на аналоговите централи, които заемаха хиляди квадратни метри. Освен това място освободиха и хилядите съкратени през изминалите 5 години служители. Държавата обаче, като собственик на "златната акция", наложи вето на решението сградите и терените да бъдат обособени в отделно дружество. Така се стигна до продажба на 80 имота с обща стойност 100 млн. евро.


Марешки твърди, че планира да превърне 10-те хил. кв. м в центъра на Варна в модерен медицински комплекс. Здравното заведение засега ще е съсед на Градска болница, за която периодично се пускат слухове за преместване, а сградата й се превръща ту в обществена библиотека, ту в частна собственост. Съвременна апаратура аптекарят предвижда да инсталира и в новия си имот в "Аспарухово". Тук той разполага с 1500 кв. м, за да направи поликлиника с голяма аптека от легендарната вече верига "Марешки".