Полски младежи убили съсед за ЧРД

Новините

07-01-2010, 14:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Трима младежи от Полша бяха изправени пред съда за две брутални убийства. С едното  младежите отпразнували пълнолетието на единия от тях, а второто извършили, за да видят как умира човек, според собствените им показания.


Две от момчетата са на 19 години и получиха доживотни присъди.  17-годишният им приятел ще изкара зад решетките 25 години.


Съдът в полския град Лодз признал тримата за виновни за убийството на техен 16-годишен приятел, съобщават полските медии. Престъплението е извършено през декември 2008 година в апартамента на един от убийците. Момчетата разказали на криминалистите, че убили своя приятел от любопитство, за да видят как е, когато някой умира. Тийнейджърът първо бил душен с жица, а след това удрян с дървени палки по цялото тяло. След убийството тримата приятели изхвърлили тялото му в близко езеро.


Двете 19-годишни момчета са обвинени и за убийството на своя 32-годишен съсед, извършено в края на октомври 2008 година. Мъжът е намерен с прерязано гърло в своя апартамент. Двете момчета сметнали убийството за "подходящ начин за честване на 18-ия рожден ден на единия от тях."