24 часа: Изровиха 2 трупа към сметката на Наглите

Архив Варна

09-01-2010, 09:05

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Основен участник в бандата на Наглите призна за две убийства, извършени от тях, и показа къде са заровени труповете в Плана планина, пише днес "24 часа". Едната жертва е отвлеченият автокрадец Юлиян Лефтеров, който бил умъртвен, защото роднините му не платили откуп от 1 млн. лв. Вторият труп е на Иван Петров-Сапата, член на бандата похитители, който обаче се скарал с тях.

Първият участва в почти всички отвличания на групата и изчезва безследно на 12 април м.г. часове след като похитителите прибраха 620 хил. евро откуп за свободата на бизнесмена Киро Киров.

Кунгфуто беше отвлечен на 9 януари м.г. пред дома си в столичния кв. Лозенец. Тогава бандитите поискали 1 млн. лева откуп от близките, но те отказали да платят.

Щом разбрали, че няма да получат пари, Наглите убили Юлиян и го заровили.

Причината за убийството на Сапата е възникналият конфликт сред бандата кой какъв процент от печалбата да взема, разказаха запознати.

Човекът, признал за убийствата, за първи път поискал да даде показания и да направи признания за дейността на бандата в началото на тази седмица, като искал да сключи сделка за по-лека присъда. Той обяснил, че Лефтеров и Сапата били убити, а телата им - заровени в планината, но не може да си спомни точно къде.

Предложил да ги заведе, но не бил сигурен дали ще намери мястото.
Още в четвъртък пропелият бандит бил изведен от ареста на националното следствие на бул. "Г. М. Димитров" с белезници на ръцете и маска на главата. Повече от 10 сериозно въоръжени полицаи и разследващи го придружавали с няколко коли, когато потеглили към Железница.

Веднага след селото арестантът обяснил, че трябва да кривнат в отбивката с табела "Плана", а минути след това казал на полицаите да отбият встрани от пътя и да спрат.

Щом свалили арестанта от колата, той тръгнал нагоре по склона на планината по малка пътечка. След 30-ина метра той и полицаите се озовали на огромна поляна. Бандитът с уверена стъпка отишъл в единия й край и показал първо мястото, където бил закопан Лефтеров.

До момента бандата на Наглите е обвинена за 9 отвличания, от МВР имат данни за още 7 техни удара. В ареста са 10 членове на групата, а един от тях е със статут на защитен свидетел.


Вероятно до дни част от Наглите ще бъдат обвинени и за две убийства, което значи, че вече могат да получат доживотни присъди, обясниха юристи.