Труд: Депутат от ГЕРБ краде уличен ток

Архив Варна

09-01-2010, 09:14

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Депутатът и общински лидер на ГЕРБ в Горна Оряховица Мирослав Петков крадял ток от уличното осветление, съобщава днес "Труд".

Той закачил ел. инсталацията на свой търговски обект към общинското осветление в железничарския град. Незаконната инсталация е засечена в четвъртък. Разкритието било направено, след като граждани алармирали, че ул. “Княз Борис Първи” в центъра на града тъне в мрак.

Специалисти от общината и от фирма “Хит”, която поддържа уличното осветление, тръгнали от стълб на стълб, за да изяснят причината за аномалията. Така експертите се натъкнали на 14 паркови лампи, инсталирани пред бившия гарнизонен стол, които се оказали свързани с уличното осветление. Техниците открили тайно прокаран кабел, който свързвал декоративните лампи пред частния обект, собственост на Петков, с един от електрическите стълбове. Жицата била опъната под тротоарните плочки и замаскирана с цимент.

Незаконната операция била извършена по време на мащабен ремонт на бившия гарнизонен стол. Депутатът Петков се сдоби с апетитния имот преди две години. Тогава той бе председател на общинския съвет в Горна Оряховица.
Малко след като Петков стана депутат, “Труд” разкри, че той няма висше образование, а по време на предизборната кампания е лъгал избирателите, че е завършил Московския държавен индустриален институт.