Хармония във взаимоотношенията, почивка за тялото, покой за душата

Архив Варна

09-01-2010, 10:59

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Съботният ден можете успешно да посветите на всяка приятна и полезна за вас дейност. Естественият импулс ще бъде да се придържаме към познати, рутинни  занимания, които ни създават чувство за сигурост и удовлетвореност. През днешния ден е важно да бъдем активни в заниманията и намеренията си.


Астрологична картина на уикенда

Слънце в Козирог, Луна в Скорпион

24-25 лунни дни


Отлично време за активен отдих, романтично общуване, занимания с любимия спорт или хоби.

Ако успеете да балансирате усещането си за лична сила и самоувереност, ще можете да решите някои по-сложни въпроси във взаимоотношенията си с околните, в случай че съществуват такива. Бъдете по-доверчиви и дайте израз на емоциите си. Да изразите своите чувства и желания с думи сега е много лесно и можете да разчитате на разбиране и подкрепа.

По-трудно ще бъде постигането на хармония във взаимоотношенията между двата пола особено в следобедните часове. Мъжете могат да станат по-груби и нагли, но по-агресивни и настоятелни в израза на емоциите си ще бъдат дамите. На тях препоръчвам да насочат вниманието и енергията си към почистване на дома, спортни занимания или активен отдих на открито, за да не се поддават на разрушителни емоции. По всяка вероятност днешните ви тревоги изплуват от миналото и е малка вероятността те да са адекватни към настоящата ситуация.

Проявите на злопаметност и неотстопчивост по никакъв начин няма да ви помогнат да постигнете чувство за баланс и реабилитация. Ако много ви тежи отдавна погребана ситуация, просто я предложете за обсъждане, без да изпадате в крайности или да се поддавате на отмъстителни пориви. Разумният подход и внимателният анализ, взаимният обмен на чувства и мнения ще ви помогнат да се освободите от товара на миналото, без това да нанася нови поражения на вашето и чуждото достойнство.

Резките и необмислени действия през този период могат да станат причина и за травми и произшествия. Бъдете внимателни в събота, ако ви се налага да шофирате.

Неделният ден може да започне с някои изненадващи и непредвидени събития. Избягвайте случайните контакти и изненади и не се поддавайте на импулсивни желания за ескперименти.

Денят предразполага към мечтателност и сънливост, вниманието е притъпено, а в такива моменти вероятността да попаднем под чуждо влияние нараства. Посветете сутрешните часове на усамотение и покой, вслушайте се във вътрешния си глас, обмислете живота си, заобикалящата ви среда и това как вие възприемате мястото си в нея.

В неделя не е препоръчително да се занимавате с активни действия и работа. Послушайте музика, разходете се сред природата, създайте покой на душата и тялото си. Опитайте се да контролирате желанията си и стеремежа към удоволствия - пресищането от какъвто и да е род сега носи по-скоро заплаха отколкото възможност за удовлетворение.

Ако изпитвате душевна неудовлетвореност, тя може да стане причина за тревога или печал. В такъв случай потърсете компанията на приятели и съмишленици - ще почувствате тяхната обич и поддръжка, това ще повиши собствената ви увереност.

Не се поддавайте на излишен оптимизъм и неоправдани надежди. Не давайте каквито и да е обещания. Старайте се разумно и обективно да прецените своите сили и възможности.

Всеки знак на Съдбата през този ден трябва да се приема като важно указание.

Здраве, хранене и красота

В събота енергията изгаря без остатък, така че можете да ядете до насита каквото си пожелаете. Но трябва да пиете по-малко течности и да не употребявате храни, които съдържат много вода. В неделя обаче следва да преминете на по-лека диета, да се стараете да не преяждате, да не употребявате тежка храна. Ограничете също така цигарите, алкохола и всичко, което затруднява работата на мозъка или води до психическа и емоционална неустойчивост.

В събота отделете време за активни спорти занимания, особено в следобедните часове. Неделята посветете на пълна релаксация.

И през двата дни се подходящи почистващите процедури на кожата и тялото. Много ефективни са парната баня и сауната. Водата сега има повишени лечебни свойства както на физическо, така и на психическо ниво. Разходка край море, река, поток или извор ще ви осигури хармонично и балансирано състояние на духа. Нейното целебно въздействие ще снеме психическото ви напрежение, а заедно с това ще отмие и много проблеми, в това число и физиологични.

Посещение в салон за красота, козметични и разкрасителни процедури планирайте за съботния следобед или за неделната сутрин. Фризьорските салони обаче се старайте да заобикаляте през тези дни. Косата се поддава трудно на оформяне.

Уязвими са половите органи и дебелото черво. В неделя пазете ушите си.