Фалстарт за Черно море БАСК във волейболния шампионат

Архив Варна

09-01-2010, 21:34

Снимка:

СНИМКА: БФВ

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Волейболистите на Черно море БАСК стартираха с домакинска загуба с 3:0 гейма (17:25, 11:25, 24:26) oт  УНСС-София в среща от  първия кръг на пролетния дял на мъжката Висша лига след безобразно слаба игра. Maчът започна със силен първи гейм за столичани, съобщиха от федерацията.  Те поведоха набързо в резултата и това не позволи на Баските да окажат сериозна съпротива през този гейм. 

Емил Георгиев от тима на УНСС игра много силно през първата част. Наставникът на варненци Юли Тупанков пусна в игра Стефан Гендов, но и това не промени нещата на игралното поле.  Павел Топалски се появи за Черно море в края на тази първа част, но промяна в слабата игра на домакините не настъпи и те загубиха със 17:25.

Вторият гейм бе копие на първия. Състезателите на УНСС бързо поведоха в резултата.  Явор Генов от отбора на домакините им помогна, като направи няколко последователни грешки в началото на гейма. Все пак се забелязваше някаква ингрига до 4:8. След това гостите бързо дръпнаха напред. Стигна се до 5:11 и като че ли Баските се отказаха да догонват съперника си.  Сунай Халилов за първи път се появи с екипа на Черно море в игра през тази част. Треньорът на варненци Тупанков направи пет смени, но това не помогна на отбора му. В тази част на мача на терена имаше само един отбор - този на УНСС.


В третия гейм резултатът бе доста равностоен още от самото начало. Варненци започнаха с по-младите и по-неопитни състезатели, но точно това помогна на отбора да бъде боеспособен и равностоен на съперника си в този гейм. Халилов показа добри неща през тази част на срещата. За тима на УНСС Йордан Василев бе над всички с точните си отигравания в атака. В тази част имаше общо 8 изравнявания на резултата, но при 23:23 домакините допуснаха грешка, която позволи на столичани да се поздравят с успеха.