Борисов заменя Цветанов в ръководството на ГЕРБ

Новините

10-01-2010, 08:42

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Премиерът Бойко Борисов ще оглави днес официално партията, спечелила доверието на 39,7 % от гласоподавателите на последните парламентарни избори. На днешното национално събрание на политическа партия ГЕРБ се очаква той да замени на председателския пост вътрешния министър Цветан Цветанов. Цветанов  пък ще стане негов заместник.
Изборът на ръководството ще стане с явен вот, ако в зала не бъде внесено предложение това да стане чрез таен вот. Борисов не успя официално да оглави ГЕРБ при създаването й, тъй като тогава беше кмет на Столична община. По закон кметове на общини не могат да бъдат председатели на партии.
По време на събранието Цветанов ще направи отчет за работата на Изпълнителната комисия и развитието на партията. Отчетен доклад ще бъде представен и от Контролната комисия на ПП ГЕРБ. Във втората част на форума ще бъдат предложени и гласувани промени в Устава на партията, в които се предвижда броя на членовете на Изпълнителната комисия да бъде увеличен от 7 на 11 души.
На събитието ще присъстват делегати, излъчени от структурите на партията в цялата страна, както и народните представители, кметовете, избрани с регистрация на партия ГЕРБ, които по право са членове на Общото събрание.