Продължава кърпенето на дупките по варненските улици

Мисия Варна

10-01-2010, 09:08

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Областното пътно управление продължава днес да запълча част от многобройните дупки, които зеят по варненските улици. Днес машините ще работят само на улиците "Цар Асен" и "Мир". А в първия ден от работната седмица, когато движението е в пъти по-натоварено от неделното, заради ремонтите ще е трудно движението по „Македония", „Подвис" и булевардите „Цар Освободител" и „Чаталджа".
В петък и събота работниците запълваха зейналите ями по булевардите „Княз Борис I", „8-ми приморски полк", „Приморски", „Христо Ботев", „Сливница", част от „Цар Освободител" и „Васил Левски", улиците „Кракра", „Яребична", част от „Цар Страцимир", „Цариброд" и част от „Отец Паисий", „Братя Миладинови" и „Георги Раковски".
Вътрешните улици в кварталите, които са много по-опасни от централните булеварди и са в много по-тежко състояние, засега ще си останат в този вид. След като закърпят централните улици, от пътното управление ще започнат работа по магистралите "Хемус" и "Черно море", които също имат спешна нужда от ремонт.
Хиляди варненци се събраха в социалната мрежа "Фейсбук" и заплашиха кмета с протести, ако не се вземат спешни мерки за ремонта на улиците в града. Според голяма част от жителите на морската столица състоянието на пътната мрежа в града е безобразно и временното закърпване на част от дупките не е решение. Общинарите обясниха многото дупки с падналите дъждове и първия сняг. В момента времето е топло, но след няколко дни се очакват нови валежи и застудяване. Предполага се, че след това ще се отворят нови дупки, а в кварталните улици вече ще стане почти невъзможно запреминаване с автомобил.