Направиха документален филм за Леми

Варна Лайф

10-01-2010, 10:26

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Готов е документалният филм за лидера на британската рокгрупа Motorhead Леми Килмистър. Филмът разказва за живота и творчеството на легендарния музикант. Премиерата му е насрочена за март 2010 година. Филмът ще бъде представен на публиката в Остин, Тексас в рамките на кино-музикалния фест SXSW.

Работата по филма, чието име е "Леми: Филмът" (Lemmy: The Motion Picture), е продължила три години. Снимачният екип е придружавал музикантите от Motorhead при турнетата им в САЩ, Скандинавските страни и Русия, разговаряли са с Леми на различни теми, говорили са с колегите му от други групи, които обясняват значението на бандата и фронтмена й за съвременната музика.

В "Леми: Филмът" са включени фрагменти от интервюта с Алис Купър, Ози Озбърн, екскитариста на  Guns'N Roses и настоящ член на Velvet Revolver Слаш, бившия барабанист на Nirvana и настоящ певец Foo Fighters Дейв Грол, музиканти от Metallica и много други колеги Леми.

В коментар за филма 64-годишният басист и вокалист на Motorhead обещава на всички зрители на "Леми: Филмът" невероятно зрелище.