Обвиняват вътрешен човек за бягството на Малин Крумов от затвора

Архив Варна

10-01-2010, 12:31

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Разследващите са почти сигурни, че вътрешен човек, работещ във Варненския затвор, е помогнал на убиеца Малин Крумов Маце да избяга от тюрмата. Без вътрешна помощ няма начин Крумов да успее да се измъкне от сградата, твърдят близки до следствието. От районна прокуратура потвърдиха, че има образувано досъдебно производство срещу виновно длъжностно лице от затвора, но отказаха да кажат има ли обвинение срещу конкретен човек, или в момента още го издирват.
"Не е възможно Крумов да е прескочил оградата на затвора, която е висока близо 5 метра", каза шефът на районна прокуратура Варна Цветанка Гетова. Директорът на затвора Росен Желязков потвърди, че в момента се провежда и вътрешно разследване, което трябва да установи схемата на бягството, но още нямало яснота.
Самият Крумов в момента е в болницата в затвора, след като беше рпострелян в крака при опита му да се измъкне от полицаите при задържането му край Старо Оряхово. Състоянието му е добро и скоро ще се възстанови напълно, казаха от районна проткуратура. Когато приключи разследването за бягството му, той ще бъде съден, въпреки че в момента излежва доживотна присъда за показния разстрел на македонския гражданин Орце Коруновски. Според юристи бягството му ще се отрази на режима, при който излежава присъдата си и най-вероятно той ще остане дълго време зад решетките при строг режим.