Малин Крумов избягал за 3 минути и 12 секунди

Архив Варна

10-01-2010, 14:53

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Бягството на Малин Крумов Маце от варненския затвор не е планирано с помощта на външни хора. Той хукнал да бяга изведнъж по време на следобедната разходка на открито под погледа на постовия на вишката. Надзирателят е действал непрофесионално и това е причината за успешното бягство на Маце. Това каза шефът на главна дирекция "Изпълнение на наказанията" комисар Петър Василев. Той обвини надзирателя в бездействие и твърди, че само това е причината опита за бягство на Маце да е успешен.
Всичко естанало точно за 3 минути и 12 секунди в 16.30 часа. Затворникът използвал момента с пълната изненада. Хукнал изведнъж, покатерил се по 6-метровата стена на оградата с помощта на кабел и успял да се прехвърли от другата страна. Всичко това станало пред очите на тежко въоръжения надзирател. Явно не е имал съучастници и не е бил очакван от другата страна, твърди комисар Василев. Какъв е бил обаче този кабел, по който се е покатерил Маце и от къде се е взел, все още никой не е обяснил.
Според комисар Василев наздирателят е трябвало да стреля по бягащия затворник, но не го е направил. Забавил се е много. По-късно стрелял, но не по беглеца. Чист късмет е, че няма пострадали, защото по време на стрелбата в района е имало много хора.
Наздирателят, който сигурно ще бъде уволнен за бездействието си, работи в затвора от 6 години. 29-годишният мъж минал необходимата подготовка, но досега никога не му се било налагало да действа при реално бягство, обясни комисар Василев. „Не мисля, че има умисъл в действията му.  Смятам, че е честен", допълни той.
Директорът на затвора Росен Желязков заяви готовност да поеме пълната огтоворност за инцидента.