Баба чуква век, за ЧРД ще получи погача и шал

Архив Варна

11-01-2010, 11:32

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Баба Величка Кънева Христова от Добрич утре ще навърши 100 години, разбра ВарнаУтре. По този повод кметът Детелина Николова ще изпрати поздравителен адрес и ще дари възрастната жена с добруджанска погача и топъл вълнен шал.


Старицата, която на 12 януари ще празнува вековен юбилей е родена в добричкото село Паскалево. До омъжването си е живяла в родното си село. След това със своя съпруг се премества в Добрич. През целия си живот е била домакиня и се е грижила за дома и децата. Отделяла е внимание и грижи и за работниците в обущарското ателие на своя съпруг. За себе си баба Величка споделя, че не е претенциозна към храната и обича да си похапва от всичко по малко. Освен това до скоро е помагала в домакинството и самата тя е приготвяла вкусни гозби.


Нейната най-голяма радост и гордост са двете й дъщери, 3–мата внуци и 5-мата правнуци. Неразделна част от нейните спомени са и двете квартирантки в нейния дом, за които са е грижила като за собствени деца. От общината ще пожелаят на баба Величка здраве, дълголетие и радостни мигове.