Символичен Олимпийски огън във Варна

Архив Варна

11-01-2010, 14:19

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Със запалването на символичен огън пред един от търговските центрове във Варна, Българският Спортен Тотализатор започна кампанията си за подпомагане на българската делегация за игрите във Ванкувър. Горящата факла трябва да премине през територията на България по маршрут Варна – София – Плевен.

Случилото се днес в морската ни столица няма нищо общо с официалната щафета на Олимпийския огън от планината Олимп в Гърция до столицата на бъдещите Олимпийски игри – Ванкувър. Истинският огън се посреща на границата на всяка държава от един от ръководителите на страната (президент, премиер или монарх), съпровожда се навсякъде по определен от Международния Олимпийски Комитет протокол и също така се изпраща със специална церемония в присъствието на висши държавни ръководители. 

Истинският Олимпийски огън е преминавал два пъти през територията на България. През 1980 година преди игрите в Москва и през 2004 преди да се завърне в Атина за Олимпиадата в Гърция. 

Преди всяко голямо международно спортно събитие от БСТ организират специални тиражи или други игри, за да се подпомогнат спортистите и делегацията ни. За първи път от държавната институция обаче се опитаха да заблудят обществеността, че присъстваме на нещо велико.