Кметът на Балчик награди топ атлети

Архив Варна

11-01-2010, 16:47

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Анастас Папазов бе избран и награден за Спортист №1 в клуба по лека атлетика Черно море-2005 (Балчик) за 2009 година. Призът бе връчен от кмета Николай Ангелов и треньора на клуба Андриан Андреев. Анастас Папазов изпрати годината с 8 златни медала от републикански състезания в дисциплините диск, гюлле и чук и злато от участия в Балканските игри в Гърция и Турция.


Втори и трети в класацията на клуба са Здравко Димитров и Айхан Апти - съответно с 4 и 2 златни и сребърни медала. 24-те картотекирани състезатели на "Черно море-2005" са спечелили общо 26 медала от републикански и балкански състезания и имат поставени седем рекорда за България.


Гости на церемонията бяха треньорите в клуб Добруджа 99 Николай Янков и Еманоела Янкова и състезателят на клуба Галин Костадинов.


Домакините удостоиха с почетни плакети двама състезатели - Росен Желязков Желев, който има два бронзови медала при мъже в дисциплината хвърляне на чук и Енчо Николаев Щерев – шесткратен шампион на България, който за тази година има два бронзови медала, единият от които е от участието му в международен турнир „Павел Павлов”.



Десетте най-добри състезатели на клуба за 2009 година


1. Анастас Папазов
2. Здравко Димитров
3. Айхан Апти
4. Петър Радев 
5. Янислав Григоров
6. Борис Йорданов
7. Жени Иванова
8. Светослав Борисов
9. Станислав Михайлов
10. Петър Коцовски