До септември кметството в Каварна - новодомец

Новините

11-01-2010, 16:57

Снимка:

СНИМКА: ОБЩИНА КАВАРНА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Kметът на Каварна Цонко Цонев направи първа копка за нова административна сграда на местната община. По традиция градоначалникът разби бутилка шампанско в кофата на багер, а преди това двамата каварненски свещеници - отец Василий и отец Йовчо, отслужиха празничен водосвет.


Новата сграда на общината ще бъде разположена непосредствено до пешеходната зона в Каварна, като допълващо застрояване към съществуващата сграда на читалище "Съгласие". Зданието ще бъде на три етажа, предвижда се изграждане и на подземен етаж, където ще бъдат обособени паркинг за автомобили и репетиционна зала за нуждите на фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне". Материалите, които ще се ползват за фасадите са камък и стъкло. Части от фасадата ще бъдат издадени като зелени градини с балкони от метална конструкция и ажурни прегради.


Строителството на новата сграда ще бъде дело на "Планекс". Инвестицията, включваща и изграждане на цялостната инфраструктура, възлиза на 3,1 милиона лева. Автор на проекта, с който "Планекс" ООД спечели търга, е архитектурно студио "Е-Арх" с водещ проектант арх. Мартин Христов. Сградата трябва да бъде завършена през септември тази година.