ДСБ: Трябва нов план за излизане от кризата, засега няма напредък

Архив Варна

12-01-2010, 12:07

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Правителството на ГЕРБ да изготви нов план за излизане на страната от кризата, призоваха от ДСБ днес след заседание на националното ръководство на партията. В момента няма никакъв напредък по отношение на връщането на доверието на ЕС и възстановяването на инфраструктурните проекти в страната, което било заложено в програмата на ГЕРБ, смятат от партията на бившия премиер.
От ДСБ следят с тревога и развитието на преговорите между България и Русия по енергийните проекти.
Тъмносините ще поискат среща с премиера и с министъра на икономиката.
„Искаме да сме сигурни, че ще бъдат защитени българските интереси на предстоящата българо-руска среща. Има остър недостиг на компетентност и кураж в настоящите министри“, заяви Иван Костов.
По думите му има тъпчене на едно място в работата на комисията, която анализира работата на правителството на тройната коалиция.
„Кой има куража да бъде атакуван Румен Петков, Пламен Орешарски“, попита Костов и призова нещата да бъдат доведени докрай.
 ДСБ очаква да бъдат обвинени хора, участвали в управлението на страната. „Виждаме, че справедливост чрез възмездие за най-наглите през последните 8 години няма. Тези, които бяха на власт, не са обвинени“, заяви още Иван Костов.
 Председателят на Демократи за силна България  призова да бъде разкрит "мозъкът" на "Наглите. „Не може тези задържани с прякори да са организаторите“, смята Костов.
По неговите думи трябва да се приветстват усилията на МВР, но трябва да бъдат разкрити полицейският чадър и чадърът в ДАНС, който е позволил на тези престъпници да действат.